Fűtés - Hűtés légtechnikai rendszer üzemeltetése és karbantartása

légcsatornázható klímaberendezés fűtésre, hűtésre

Fűtés és Hűtés légtechnikával

 • Télen fűt, nyáron hűt
 • Hangtalan légbefúvás helyiségenként
 • Minden elrejtve álmennyezetben, vagy padlástérben
 • Nincs a szobákban klima beltéri egység, sem radiátor
 • Nincs huzat, nem fújja ránk a hideget
 • Allergiások menedékhelye, por és pollenszűrés
 • Nincs pára, nincs penész a lakásban
 • Kicsi éves költséggel, energiatakarékosan, éjszakai árammal
 • Teljesen kiváltja egyéb fűtési rendszerét
 • A kiépítés hasonló költséggel, mint más fűtésrendszer,
  de fogyasztása lényegesen kedvezőbb

A rendszer üzemeltetése

Az üzemeltetésre vonatkozó leírást csak azért publikáljuk, jelen rovatban, mert nyílván sokan kíváncsiak rá, de konkrétan az egész rendszer annyira automatikus, hogy nincs róla sok infónk, amit megosszunk Önökkel. Azon felűl, hogy ki és bekapcsolhatjuk, állítjuk a termosztátot igényeink szerint, semmi tennivalónk nincs. A rendszer szűri a levegőt, párátlanít, meleg levegőt, illetve hideg levegőt fúj be számunkra, igény szerint, nekünk csak hátra kell dőlni és élvezni a komfortot. Létezik a kondenzvíz elvezetése, melyet mi megoldunk szereléskor, esetleg arra rá lehet nézni néha, helyén van-e a kivezetés vége, nem takarítottuk-e ki a helyéről, nagytakarítás közben. Konkrétan, működik minden magától, nem szükséges "üzemeltetni", viszont a rendszeres karbantartásra oda kell figyelni.

A karbantartás

A honlapon már több helyen említettük, hogy a klimák, szellőztető rendszerek és egyéb légszűréssel rendelkező berendezések karbantartása fontos a megfelelő üzemeltetés érdekében. A szűrőbetétek felfogják a levegőben lévő szennyeződéseket, bennük maradnak, így bizonyos idő elteltével eltelítődnek és nem engedik át megfelelően azt a levegőmennyiséget, amelyre szükség lenne, továbbá a lerekódás táptalaja lehet gombásodásnak, penészesedésnek és baktérium tenyészetnek.
A szűrőket minimum évente cserélni szükséges, általában a szezon kezdetekor, de esetünkben, mivel nem szezonális a használat, így egy rendszeres időpontban.
Ha különös igénybevételnek van kitéve a rendszer, mondjuk valamilyen okból túl sok por jut be az egységekbe, (építés, felújítás) esetleg égésből származó korom, vagy egyéb tömény szennyeződés, akkor természetesen nem várjuk meg a szokásos éves szűrőcserét, hanem bármikor lehet ezt igényelni, csak egy telefonjába kerül.
A karbantartás alkalmával, átnézésre kerülnek a csatlakozások ellenőrzése, gázok megfelelőssége, rögzítések lazulása és ami nagyon fontos a fertőtlenítés. Szűrő csere alkalmával olyan fertőtlenítő spray-ket használunk, melyek permetezésével megöljük és meggátoljuk a rendszerben lévő esetleges baktériumok, gombák terjedését... A karbantartásnak is díja van, sajnos rá kell szánnunk ezt a kiadást a rendszer megfelelő működésére, melynek összegszerűségéről az áraink oldalon talál infót.

Cimkék

Légtechnika, hőcserélő, hővisszanyerő, hőszivattyú, fűtés klimával, fűtés légtechnikával, fűtésszerelés, fűtés hűtés, fűtés levegőkerinketéssel, légszűrés, por és pollenszűrés, légtechnikai csövek, olcsó fűtés, praktikus
juipiu
- All: 1045395  Napi: 3  Egyéni: 2